Alerjik Çocuk İçin Önlemler

ALERJİK ÇOCUKLARIN YATAK ODASINDA ALINMASI GEREKLİ ÖNLEMLER:

Çocuğun nefes darlığı ve hırıltı solunuma yol açan ev tozu ve diğer alerjenlerle karşılaşmaması için bazı önlemlere gereksinim vardır.Bu önlemler aşağıda sıralanmıştır.

1 – Çocuğun karyolasının her gün nemli bir bezle tozu alınmalıdır.

2 – Çocuğun yattığı yatak yün olmamalıdır.Mümkünse plastik kaplı yataklar kullanılmalıdır.Her hafta bu plastik kılıf nemli bezle silinmektedir.Şayet yatak pamuk ise her hafta elektrik süpürgesi ile temizlenmelidir.

3 – Yastıklar kuş tüyünde olmamalıdır.Sentetik yataklar tercih edilmelidir.

4 – Çocuğun yorganı tercihen yıkanabilir materyalden olmalıdır.Bu olmadığı taktirde her hafta elektrik süpürgesi ile temizlemek üzere pamuk kullanılabilir.Battaniyenin naylon ve pamuklu olması tercih edilmelidir.Bunları da sık sık yıkamak gerekir.

5 – İçine yün doldurulmuş yumuşak oyuncaklar ve hayvan postları veya kuş tüyünden olan oyuncaklar ile diğer tüylü oyuncaklar yatak odasından çıkartılmalıdır.

6 – Çocuğun yatak odası her gün elektrik süpürgesi ile temizlenmelidir.Her hafta nemli bir bezle oda duvarının dip pervazlarının,pencere kenarlarının tozu alınmalıdır.Her hafta yastıkları,çamaşırı ve nevresimleri değiştirilmeli ve yıkanmalıdır.Deterjan yerine sabun tercih edilmelidir.Yıkama işleminden sonra çamaşırlar bol su ile durulanmalı,kurutup ütülenmelidir.Çocuğun odasında başka yatak varsa aynı işlem o yatağa da uygulanmalıdır.

7 – Yatak odasına tozu toplayacak ısıtıcılar konulmamalıdır.Odanın perdesi yıkanacak cinsten olmalıdır. Yerde halı,kilim,yünden seccade ve hayvan postları bulundurulmamalıdır.Yatak odasında da fazla eşyaya yer verilmemelidir.

8 – Güneşli günlerde yataklar dışarı çıkartılmalı ve oda sık sık havalandırılmalıdır.

YATAK ODASINDA VEYA EVİN DİĞER ODALARINDA YAPILMASI GEREKEN DİĞER ÖNLEMLER:

1 – Evde hayvan barındırılmamalı,bitki ve çiçek bulundurulmamalıdır. Evde sigara içilmemelidir.

2 – Odada ki eşyaların tozlarının temizlenmesine özen gösterilmelidir.Koltuk ve kanepe baş ve kolların değdiği bölümlerin önce elektrik süpürgesi sonrada nemli bir bezle temizlenmesi gereklidir.

3 – Çocuğun yatak odasında kitap ve toz tutacak eşyaya müsade edilmemelidir.

4 – Alerjik çocuğa yünden iç çamaşırı,elbise ve kazak giydirilmemeli,kürkler ve yatak ,yorgan çocuğun bulunmadığı odadaki dolaplarda muhafaza edilmelidir.

5 – Çocuğun oyuncakları tahta,metal ve lastikten olmalıdır. Ve bunlar da haftada bir temizlenmelidir

Özellikle polen alerjileri olan çocuklar polenlerin yoğun olduğu mevsimler olan nisan,mayıs,haziran aylarında fazla polenli yerlere götürülmemeli;evlerde camlara tel takılarak polenlerin yoğun olarak içeri girmesi engellenmelidir. Ev daha çok polenlerin nisbeten az uçuştuğu öğle saatlerinde havalandırılmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir