Çocuğun Uyku Saati Nasıl Ayarlanmalı?

Yaklaşık olarak dokuzuncu aydan sonra bebeklerde erişkin uyku düzenine geçiş başlayabilir. Dokuzuncu aydan sonra bebeklerde gece beslenmesinin kesilmesi önerilir. Çünkü artık böyle bir ihtiyaçları yoktur. Gece beslenmesini kesmek ile birlikte yavaş yavaş çocuğun uyku düzeni sağlanmaya başlar.

Dokuzuncu aydan sonra uyku saatini biraz daha erkene almak gerekir. O zamana kadar saat 9 gibi uyuyabilir ama dokuzuncu aydan itibaren mümkünse 7’ye çekmek gerekir. Uyku saati 18 ile 20 arasıdır. Uyku saatini erkene çektikçe çocuğun uykusu daha düzene girer. Birkaç gün sonra akşam 7 gibi yatıp sabah 7 gibi kalkmaya başlar. İdeali de budur.

Saat 6-7 gibi güneşin doğmasıyla birlikte yeterli uykusunu alan bebek gayet enerjik bir şekilde hayata başlamak ister. Aşağı yukarı saat 8-9 arasında tekrar bir sabah uykusuna geçmelidir. Bu saatlerde yapılan şekerleme onlar için hem çok faydalı hem de uyku düzenini oluşturmak açısından olmazsa olmaz şeylerden biridir. Öğleden sonra saat 1 civarında da ikinci şekerlemeyi yapmalıdır. Günde 2 kere gündüz uykusunu alan, 9 aydan sonraki bebek çok enerjik, aktif ve mutlu olacaktır. Zannedildiğinin aksine akşam 7’de bu bebeği uyutmak çok daha kolay olacaktır.

Çocuğun 3 yaşına kadar gündüz uykusundan asla vazgeçmemek gerekmektedir. 2 yaşta gündüz uykusu 1’e düşürülerek aynı düzen korunmaya devam edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir